3 tips om je webwinkel bekend te maken

Het is eindelijk zover; Je bent gestart als ondernemer. Je hebt jezelf ingeschreven bij de KvK, je webshop is online en nu wil je je webwinkel bekend maken. Maar hoe kun je dit het best aan gaan pakken? Je verkoopt een bepaald product of dienst en je wilt dit uiteraard wel aan de man of vrouw brengen. Ik heb een aantal ideeën voor je op een rijtje gezet om je webshop te promoten, onder de aandacht te brengen bij potentiële klanten. Je kan flyers laten drukken bijvoorbeeld. Lees eens verder op welke manieren jij je onderneming een duwtje in de goede richting kunt geven. Ik heb 3 tips om je webwinkel bekend te maken, op een rijtje voor je gezet.

Ik heb in een ver verleden een eigen webwinkel gehad. In die tijd heb ik met vallen en opstaan geleerd hoe ik klanten aan kon trekken. Tegenwoordig heb ik samenwerkingen met online webwinkels die mijn hulp nodig hebben met het zichtbaar worden én blijven van hun webshop. Ideeën genoeg dus!

Flyers, Flyers en nog eens Flyers

Het laten drukken van flyers en uitdelen is ideaal als je ook lokaal klanten wilt aantrekken. Zo bouw je naamsbekendheid op en de beste reclame is toch via, via. Of je nu kleding online verkoopt, sieraden verkoopt of keukenbenodigdheden verkoopt, flyers kunnen altijd positief uitpakken is mijn mening

Je kunt de flyer aanpassen met de gewenste kleuren, het lettertype dat bij je webshop past en eventueel een mooie foto van wat je te bieden hebt en hoe mensen je kunnen bereiken. Heb je zelf de skills niet om een flyer te maken? Geen probleem, tegenwoordig zijn er genoeg professionals die het voor de kost doen.

Zet social media in en ga adverteren

Zeker als jouw doelgroep aanwezig is op social media netwerken als Facebook, Instagram en X, is het verstandig om je webshop op deze netwerken te promoten. Adverteren op bijvoorbeeld Facebook hoeft echt niet duur te zijn. Voor je het weet, heb je voor een klein bedrag een flinke achterban opgebouwd en ga je ook vanzelf je online producten verkopen. Let wel op dat per platform en advertentiemogelijkheden er weer andere regels kunnen gelden, dus zaak dat je jezelf er eerst even in verdiept.

Start een blog en werk aan je schrijf skills

Een voorbeeld: Je hebt een webwinkel met woonaccessoires. Om jouw online shop wat meer onder de aandacht te krijgen, kun je zelf een blog starten. Ook kun je ervoor kiezen een gastblog te schrijven voor een bekende woonblog. Vraag de blog in kwestie of ze een linkje plaatsen naar jouw webwinkel en je krijgt direct meer bezoekers. Ook kun je je als gastblogger presenteren als echte expert in het vak en dit is zeker goed voor je imago. Ik ben zelf een (gast)blogger en altijd op zoek naar nieuwe samenwerkingen!

Bonustip

Op internet zijn er zoveel tips&tricks te vinden om te werken aan de online zichtbaarheid van je webshop. Ook zijn er genoeg cursussen die je kunnen helpen om je webwinkel op de kaart te zetten. Ook adviseer ik je dit boek te lezen waarin je leert hoe je meer bezoekers kunt aantrekken en meer omzet kunt behalen.. een aanrader dus!