Wat zijn onmisbare apps op de gsm van een schrijver?

Wat zijn onmisbare apps op een gsm van een schrijver? Deze vraag hield me bezig toen ik door de stad liep. Ik kreeg ineens een ingeving over een onderwerp waarover ik vast kon schrijven. Maar pen en papier had ik helaas niet bij.

Tegenwoordig hebben we allemaal een smartphone, dus kunnen we gebruik maken van de Appstore of de Playstore. Met de juiste apps op je gsm kom je al aardig uit de voeten, als schrijver zijnde.

Tegenwoordig hebben we overal apps voor, dus ook voor het maken van notities of voor een spelling en taal. Op deze manier kun je direct beginnen met noteren, schrijven of delen als je jouw smartphone bij je hebt.

Notitie apps

De standaard notitie app op je telefoon:

Colornote is een volledig uitgeruste app voor de Android en is erg gebruiksvriendelijk. De eerste keer dat je de app gebruikt wordt je door een zelfstudie geleid, Natuurlijk kun je de zelfstudie ook overslaan. Het leuke van deze app is de handige functie AutoLink. Deze functie detecteert automatisch weblinks en telefoonnummers waarmee je nog sneller kunt werken. De app is gratis te downloaden en helemaal vrij van advertenties.

Spelling en taal apps

Spell Checker

Geregeld is het handig de spelling te controleren. Deze app is ideaal om spelling te controleren voor Android heet Spell Checker. De app heeft ook een optie om het woord uit te laten spreken. De app is helemaal gratis.

Antoniemen en Synoniemen

Het kan zo zijn dat je continu hetzelfde woord gebruikt of je zoek juist het tegenovergestelde van een woord. Gebruik dan de Antoniemen en Synoniemen app.Ook deze app is voor gratis gebruik beschikbaar voor de Android.

Er zijn dus tal van handige apps te downloaden, die het schrijversleven vergemakkelijken,en onmisbare apps op de gsm van een schrijver! Het ligt er maar net aan waar je voorkeur naar uit gaat! Sommige tekstschrijvers houden het liever bij een notitieboekje, terwijl andere schrijvers zweren bij het gemak van een smartphone en alle apps.